01/3816-999 ili 098 573 822
Compex Rehab 400

Cefar Easy

Cefar Easy je jednokanalni elektrostimulator mišića. Dizajniran za kućnu uporabu. Elektrostimulator Cefar Easy ima 3 predodređena programa koji mogu olakšati bol u stražnjem dijelu leđa ili vratu.

Cefar easy

Cefar Easy je jednokanalni elektrostimulator mišića. Dizajniran za kućnu uporabu. Elektrostimulator Cefar Easy ima 3 predodređena programa koji mogu olakšati bol u stražnjem dijelu leđa ili vratu. Elektrostimulator Cefar Easy ima tipke za podešavanje programa, mogućnost podešavanja timera te dolazi s 4 elektrode. Automatsko zaključavanje se aktivira 10 sekundi nakon podešavanja.

TENS stimulacija je oblik elektrostimulacije, u kojoj preko površinskih elektroda utječemo na percepciju boli. TENS je neinvazivna metoda bez nuspojava. Električni impulsi niske razine sprečavaju prijenos bolnih impulsa u mozgu i povećavaju proizvodnju endorfina koji je tjelesna vlastita tvar kojom se bori protiv bolova. Može se koristiti za smanjenje akutne ili kronične boli. Posebno se preporuča kada je bol tako jaka da je potrebno liječenje lijekovima, jer TENS može smanjiti količinu potrebnih lijekova. Ovisno o prirodi i položaju boli određujemo parametre stimulacije i položaj i broj elektroda.